Davant la situació de pobresa i exclusió creixent, que la crisi provocada per la Covid-19 no ha fet més que agreujar, impulsem una nova campanya de captació de fons amb el lema “No és una xarxa social, és la xarxa més social”, que mira cap al futur per dotar-se d’una major xarxa d’acompanyament i col·laboració. Aquesta servirà per obrir una convocatòria que donarà suport a nous projectes socials d’arreu del país, a iniciar les seves activitats o a tirar-les endavant, tant des del suport econòmic com tècnic o comunitari.

1 de cada 4 catalans i catalanes es troben en risc de pobresa i exclusió social —el pitjor registre de l’última dècada—, 53.000 no tenen accés a una llar digna i 702.947 viuen amb menys de 535 € al mes. Les dones, les persones migrants, les que estan a l’atur, les famílies nombroses o monoparentals, i els infants són el rostre d’unes desigualtats que la Covid-19 no ha fet més que agreujar, segons la darrera Enquesta de condicions de vida de l’Idescat.

Mentrestant, arreu del territori es multipliquen les iniciatives aixecades des de la base i l’autoorganització que fan front a la pobresa, l’exclusió i les desigualtats amb accions quotidianes, vincles comunitaris i des del suport mutu. D’aquesta manera, són els mateixos col·lectius els qui teixeixen les alternatives al sistema que les exclou.

7 anys de feina

El projecte Lliures s’ha consolidat des que només era una idea el 2014, fruit de la suma de forces de tres entitats referents de l’acció social, l’economia social i solidària, i la promoció dels drets culturals i nacionals arreu del territori. Així, sense substituir les mesures urgents que seguim exigint als governs i les administracions, hem creat un fons econòmic, social i tècnic per donar suport i acompanyar aquestes iniciatives que procuren condicions laborals dignes, habitatges accessibles per a tothom o l’apoderament de la infància, per exemple.

Amb el treball en xarxa i a través de les aportacions econòmiques de la societat civil, podem impulsar alternatives cap a una societat més igualitària i justa, i al llarg d’aquests anys hem pogut acompanyar 20 projectes, hem multiplicat per deu el nombre de persones implicades i ens hem estès a fins a deu localitats d’arreu del territori.

Suma’t a la xarxa de Lliures!

Veient la falta d’acció dels responsables polítics per fer front de manera efectiva a la situació social del país, necessitem ser cada cop més persones les que hi participem des de la base. Perquè no ens conformem amb comptar likes, sinó que volem treballar per revertir la pobresa, l’exclusió i les desigualtats des d’una xarxa quotidiana aixecada des de baix on compten les persones.

Implica-t’hi! Fes una aportació!