Mensakas és una cooperativa de ecomissatgeria especialitzada en fer repartiment d’última milla a la ciutat de Barcelona. El projecte sorgeix de la lluita sindical pels drets laborals amb RidersXDerechos. En paral·lel amb aquesta lluita, es van constituir com a cooperativa per oferir una alternativa real a les plataformes que precaritzen el sector amb la figura dels falsos autònoms.

La seva missió és la d’oferir una feina digna i a la vegada posicionar-se en l’entorn de l’economia social i solidària i enxarxar-se amb la resta d’entitats amb les quals col·laboren, com ara Coopolis, Barcelona Activa, el Banc de recursos Mancomunats i moltes altres més.

Se situen com un agent clau per al creixement i desenvolupament del nostre entorn comercial ja que la seva tasca, precisament, incentiva l’activitat i facilita l’intercanvi i la creació de noves formes d’emprenedoria.

És per aquest motiu que han volgut impulsar la col·laboració amb la Xarec i Coopcycle. Ambdós projectes són una rèplica dels principis que persegueix Mensakas, en sectors que ens enforteixen i ajuden a crear línies de negoci de missatgeria.