Fa ben poc més d’un mes i mig, quan els primers efectes socials de la pandèmia de la Covid-19 començaven a fer-se visibles, a Lliures vam engegar, sota emergència i entomant la responsabilitat social i civil que ens representa, una campanya de captació extraordinària per teixir una xarxa de solidaritat que garantís finançament per poder donar suport a iniciatives socials que, des de la base i l’autoorganització, fessin front a sobreviure enmig de tanta barbàrie. Així, gota a gota i gràcies a l’esforç i la col·laboració de moltes, es van poder recollir 150.000 €.

Una vegada publicades les bases, i fins al 30 de juny, vam rebre 97 propostes d’arreu del territori. Des d’aquell dia, els Grups d’Avaluació Social i Econòmica, i el Comitè de Direcció han treballat de valent per llegir amb cura tots els projectes rebuts i fer-ne les corresponents deliberacions. 

Avui, un mes després de tancar-se la convocatòria, podem comunicar amb orgull que posem al servei de 9 entitats o col·lectius aquesta dotació econòmica, per tal que, a partir del mes d’agost i durant un any, activin el seu engranatge col·lectiu per fer-se més forts i, alhora, aportin un granet de sorra per fer un país millor.

Així doncs, sota acta signada el dia 24 de juliol de 2020, els comitès d’Avaluació i Direcció del Projecte Lliures han decidit dotar les següents propostes socials amb les aportacions detallades a continuació: 

  1. Contra la Soledat, un SOL a casa”, de Ser Barri, SCCL. (Nou Barris, Barcelona): 18.000 €
  2. Top Manta”, de Asociación Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona (Barcelona): 19.800 €
  3. Llars cooperatives per jovent extutelat”, de Sostre Cívic (Barcelona): 18.000 €
  4. Espai Món Banyoles, un projecte de ciutat”, de Món Banyoles (Banyoles): 18.000 €
  5. Xarxa Suport Mutu de Manresa” presentat per la Xarxa de Suport Mutu de Manresa (Manresa): 15.000 €
  6. Enfilant el futur”, de La Troca: escola comunitària de formació permanent (Barcelona): 15.000  €
  7. Casa feminista comunitaria”, de Mujeres Migrantes Diversas (Àrea Metropolitana Barcelona): 18.000 €
  8. Llars del seminari”, de la Fundació Entre tots i per al bé de tothom (Lleida): 18.500 €
  9. Més feina, menys uberització”, de Mensakas, SCCL (Barcelona): 10.800 €

Val a dir que els Grups Avaluadors i el mateix Comitè han decidit de forma extraordinària, poder dotar de finançament un projecte més dels indicats a la convocatòria inicial, de tal manera s’amplien de 8 a 9 els projectes que reben suport en aquesta convocatòria. 

Durant l’agost podeu anar seguint les xarxes socials del Projecte Lliures i conèixer amb detall cada un d’aquests projectes i la gent que els forma i impulsa.