Aquest juliol s’ha clos la primera fase de Lliures, amb una aportació de 40.000 euros addicionals als projectes Lola No Estàs Sola, Ateneu Coma Cros, Mujeres Pa’Lante i Escudella Solidària. En total, 79.968 euros a projectes transformadors i comunitaris contra les desigualtats socials.

Projecte Lliures va iniciar-se ara fa gairebé 4 anys amb una voluntat ferma de teixir aliances col·lectives per fer front a la pobresa, l’exclusió  les desigualtats. I amb aquest compromís, i gràcies al suport de centenars de persones, des del 2017 que Lliures ha donat suport a 4 projectes de transformació social: l’Ateneu Coma Cros de Salt; l’Associació Escudella Solidària a Girona; a la Cooperativa de dones Migrades Mujeres Pa’Lante de l’Hospitalet, i a l’Associació Lola No Estas Sola, emplaçada a Nou Barris (Barcelona). 

El passat mes de gener de 2020 a la Nau Bostik vam fer la presentació d’una campanya de captació de fons per a seguir donant suport a aquests 4 projectes, consolidant-los. Eren la primera pedra d’aquest projecte, que aquest juliol també, destinarà més de 150.000 euros en el marc de la inicitaiva ‘Amb la Covid-19, Plou sobre Mullat’. En total, més de 230.000 euros compromesos en la lluita contra les desigualtats en els darrers tres anys.

Aquella campanya del passat gener va servir per recaptar 40.000 €, que aquest mes de juliol hem posat al servei de les 4 entitats. Segons els criteris que ha pogut determinar el GAE, s’ha atorgat 15.000 € a Lola No Estás Sola, 10.000 € a l’Ateneu Coma Cros, i 7.500 € a Mujeres Pa’Lante i a Escudella Solidària.

Aquest suport econòmic, facilitarà a cada un dels 4 projectes: 

  • Lola No Estàs Sola: obrir “el Lokal de Lola”, tancat durant la pandèmia, i incorporar una persona tècnica que faci acompanyament a les dones i dinamitzi el lokal.
  • Ateneu Coma Cros: adoptar mesures d’higiene, prevenció i seguretat per poder reprendre les activitats, els cursos i els tallers, i recuperar els cursos gratuïts de “Alfabetització bàsica de dones” i “Converses en plural nivell inicial”. 
  • Mujeres Pa’Lante: equipar la cuina amb parament, electrodomèstics i utensilis que ens puguin servir a llarg termini, per tal de poder donar serveis gradualment més professionalitzats i poder garantir amb més viabilitat i garanties l’autocopuació i l’emancipació econòmica.
  • Escudella solidària: contractar a una persona tècnica que pugui coordinar les noves accions sorgides de les necessitats que ha visibilitzat la pandèmia, aglutinar i transferir la informació i també captar fons per a l’entitat. 

Amb aquest atorgament, des de Projecte Lliures posem punt i seguit a 3 anys d’acompanyament i lluites compartides. Durant 4 anys hem pogut acompanyar, visibilitzar i donar suport a 4 iniciatives socials valentes, transformadores i inspiradores amb un balanç global de 37.500 euros a Mujers Pa’Lante, 17.968 euros a l’Ateneu Coma Cros, 15.000 euros a Lola No Estàs Sola, 9.500 a l’Escudella Solidària. Un total de 84.969 euros. Elles, les pioners d’aquest projecte avui arrelat, són exemple de suport mutu quotidià, de gestió comunitària per a la transformació social, de lluita contra l’estigmatització i per un habitatge digne. 

Amb elles, hem aprés que el camí no acaba aquí i que on hi ha xarxa, ningú cau. Ens seguirem emmirallem dia a dia, perquè, Ateneu Coma Cros, Mujeres Pa’Lante, Escudella Solidària i Lola No Estàs Sola, fan que sigui impossible fins que deixa de ser-ho. Gràcies a totes i tots.