La pobresa i l’exclusió social són el resultat d’una suma de problemàtiques estructurals. En el cas de la població migrada, la legislació actual, si condemna a una situació administrativa irregular, condemna també al treball submergit, a una major explotació laboral, a obstacles per accedir al sistema de protecció social o a l’exclusió residencial. En el cas de les dones, dins de l’àmbit professional regular, avui sabem que el sol fet de ser-ho els comporta uns ingressos molt inferiors als dels homes (6.522 euros bruts a l’any menys segons dades de 2017). Si distingim per origen, les diferències d’ingressos són abismals.

Font: INSOCAT núm. 11 ‘Migracions i vulnerabilitat’

Aquesta és una petita part de la realitat catalana que el Projecte Lliures de pobresa, d’exclusió i de desigualtats lluita per revertir, donant suport a iniciatives com Mujeres Pa’lante, Lola no estás sola, l’Ateneu Popular Coma Cros i Escudella Solidària.

Us les presentarem el proper divendres 21 de febrer a les 18h a l’Ateneu Popular Coma Cros de Salt en un acte conduït per Maria Garcia, periodista de l’Ara. Hi participaran Mostafà Shaimi, membre de l’Àgora del Projecte Lliures i de l’Espai Antirracista de Salt; Agnès Cabezas de l’Ateneu Popular Coma Cros i Nancy Dominguez, de l’associació Escudella Solidària; Ferran Busquets, vocal de pobresa d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social); David Fernandez, treballador de Coop57, i Iolanda Fresnillo, membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural.

Com a cloenda, hi haurà un pica-pica a càrrec de l’Ateneu Popular Coma Cros i un concert amb El Pony Pisador.

Us hi podeu inscriure en aquest enllaç.