Ser dona, adulta i migrada implica ser triplement vulnerable davant la pobresa i l’exclusió social. En un context d’emergència social, les taxes d’exclusió social entre les llars sustentades per persones de fora de la Unió Europea (UE) tripliquen les de les persones autòctones o de la UE. Prop de 608.000 persones nascudes fora de la UE estan en risc de pobresa, un terç de les quals són dones: més de 200.000.

Mujeres Pa’lante és una entitat que acompanya les migrants en el seu procés de migració, acollida i arrelament a Catalunya, i que en els seus 12 anys de vida ha acompanyat més de 6000 dones. L’any 2018, gràcies al suport de Lliures, va constituir una cooperativa de treball que dóna feina a una vintena de dones que s’autoorganitzen per millorar les seves condicions laborals i de vida. En aquest vídeo una de les treballadores ens explica la seva experiència en posar en marxa una de les línies d’activitat, el càtering per a entitats socials.

Mujeres Pa’lante són dones que s’organitzen i es donen suport des de l’experiència compartida del procés migratori. La cooperativa de treball que impulsen té quatre línies d’activitat activitat econòmica: atenció domiciliària a persones amb necessitats de cura, serveis de càtering per a entitats socials, neteja i costura i confecció, des de la què estan creant una línia pròpia de roba.

Com explica al vídeo una de les seves treballadores, Mujeres Pa’lante és “exemple de lluita, força i caràcter per a seguir endavant”. Fes una aportació per fer possible la seva tasca!