El passat dimecres 29 de gener prop de 200 persones van omplir la Nau Bostik per a la presentació del Projecte Lliures…de pobresa, d’exclusió i de desigualtats. En aquest vídeo resum podeu conèixer de primera mà les entitats a les què acompanya el Lliures, a partir del testimoni de Wendy Espinosa de Mujeres Pa’lante, Judit Font de l’Ateneu Coma Cros, Rosa García d’Escudella Solidària i Júlia Hernandez de Lola no estàs sola, que van explicar el treball realitzat amb el suport de Lliures. Per part de les entitats impulsores, Teresa Crespo, vocal de pobresa d‘ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social); David Fernandez, treballador de Coop57, i Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, van reflexionar sobre els motius per impulsar el Projecte Lliures.

Wendy Espinosa va explicar com gràcies a la formació ocupacional que es dona a Mujeres Pa’lante, diverses dones han aconseguit feina en càtering social, atenció domiciliària, neteja i costura i confecció, les quatre línies de treball de la cooperativa que van constituir l’any 2017 amb el suport de Lliures.

Judit Font, de l’Ateneu Coma Cros de Salt, un equipament municipal de gestió comunitària que va començar a funcionar amb el suport de Lliures, va relatar com l’Ateneu s’ha convertit en un espai de reflexió i organització social per aconseguir canvis i transformacions que superin l’exclusió de ciutadania i altres formes de segregació social que es donen a Salt.

Rosa García, d’Escudella Solidària, una associació que treballa per la interculturalitat i la convivència al barri de Santa Eugènia de Girona, va recordar que gràcies a Lliures van poder pagar el lloguer del local que era la seva seu. Ara necessiten tornar a tenir un local per reunir-se i seguir fent activitats formatives i de lleure per a gent de totes les edats i procedències en el barri.

Júlia Hernández va explicar la tasca de Lola no estàs sola, una entitat que acompanya dones sensellar de Nou Barris i que gestiona un pis i un centre de dia per a dones que viuen al carrer o en llars insegures. Lliures els va donar visibilitat per engegar les dues iniciatives, i ara volen consolidar-les per seguir acompanyant més dones en la represa de la seva autonomia.

Les entitats impulsores de Lliures van animar a col·laborar amb el projecte. Teresa Crespo d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) va explicar que aquest és un clam per dir prou al creixement de les desigualtats i l’exclusió desde la corresponsabilitat de la ciutadania. David Fernandez de Coop57 va remarcar que en els projectes que acompanya Lliures els actors i les actrius són les persones que pateixen les desigualtats i Marcel Mauri d’Òmnium Cultural va comunicar que la seva entitat se sent privilegiada d’estar al costat d’ECAS i Coop57 en la construcció d’un país lliure de pobresa, d’exclusió i de desigualtats.