Avui en dia, tenir feina no garanteix poder viure dignament. A Catalunya, més de mig milió de persones assalariades no aconsegueixen arribar a final de mes, segons l’Informe Insocat per a la millora de l’acció social d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social). Avui hem sabut que l’estat espanyol segueix en el ‘top’ del rànquing d’estats de la Unió Europea (UE) amb major pobresa laboral: segons Eurostat, ocupa el tercer lloc, amb una taxa del 12,9% de treballadors i treballadores que són pobres tot i tenir un sou.

L’Estat espanyol porta vuit anys sense moure’s del rànquing dels estats de la UE amb més pobresa laboral. Paradoxalment, la pobresa laboral va començar a créixer l’any 2014, quan l’economia espanyola va sortir de la recesió i va començar-se a parlar de recuperació econòmica.

Com va explicar Teresa Crespo d’ECAS a la presentació de Lliures, la anomenada recuperació econòmica s’ha fet a costa de generar llocs de treball de pitjor qualitat: contractes temporals, a temps parcial i en condicions precàries. Treballar de forma precària és un factor de risc per caure en situació de pobresa: de fet, Eurostat remarca que un 16,3% de les persones assalariades menors de 30 anys són pobres, ja que el jovent és un dels col·lectius més afectats per la precarietat laboral.

El #ProjecteLliures contribueix a revertir aquesta situació donant suport a projectes que generen ocupació estable i de qualitat; que treballen amb criteris ètics, democràtics, ecològics i solidaris i que posen al centre el benestar de les persones i la sostenibilitat de la vida humana i del planeta.

Aporta per als projectes que construeixen cada dia una economia més justa i equitativa. Col·labora amb el Lliures!